dijous, 3 de gener del 2013

Preguntes sobre Flors de Bach


Què són les Flors de Bach?

Les Flors de Bach són el resultat del treball de recerca del Dr. Edward Bach, metge bacteriòleg i homeòpata anglès.

El Dr. Bach va crear un total de 38 essències extretes de flors silvestres, per a ús terapèutic. Estan reconegudes per l'Organització Mundial de la Salut a causa de la seva innocuïtat i absència d'efectes perjudicials per a la salut, formant part de les teràpies energètiques i vibracionals

Serveixen per equilibrar estats emocionals i mentals, aspectes de la personalitat com la timidesa, inseguretat, pors, intoleràncies, impaciència, baixa estima, traumes, situacions puntuals que afectin l'equilibri normal de l'individu, com a trencaments sentimentals, malalties, canvis, pèrdues, etc.

També s'utilitzen per a ús tòpic en cremes i locions, en cosmètica i diferents patologies com cremades, contractures, dolors crònics, cíclics o puntuals, etc.

Actuen sobre tots els éssers vius, per la qual cosa es poden utilitzar en animals i plantes amb resultats excel·lents.

Existeix una experiència de molts anys d'ús, així com una gran quantitat de publicacions amb casos reals de diferent índole tractats amb èxit.

Com es conserven els preparats florals?

Els preparats que podem aconseguir en les farmàcies contenen conyac pràcticament al 100% com a base per a la conservació del producte, però els que s'adquireixen en la consulta dels terapeutes la proporció normalment és del 10%.

No obstant hi ha altres maneres de conservació del preparat com la glicerina vegetal o vinagre biològic de sidra, o fins i tot només amb aigua. Si ho preferim així podem indicar-ho al terapeuta perquè ens prepari la dissolució d'aquesta manera.

Com administrar les esencies?


Es poden administrar quatre gotes directament a la boca o bé dissoldre-les amb mig got d'aigua, suc, iogurt, etc. i prendre-ho poc a poc, per la qual cosa la proporció d'alcohol és nul·la i no és obstacle per administrar-ho a malalts hepàtics o que prenguin psicofàrmacs.

Les flors actuen per la frequència de les preses, no per la quantitat que es pren d'un cop, per tant no es necessari prendre més de quatre gotes cada vegada. La dosis mínima és de quatre gotes, quatre vegades al dia, si es prenen 6 ó 8 cops millor.

No es necessari posar-les sota la llengua, ja que existeix la possibilitat de tocar el comptagotes amb la saliva i aixó podria contaminar la preparació.

No cal imposar-se un horari, sino pautar-se una presa amb cada menja, per exemple una al llevar-se, a mig matí, a l'hora de dinar, per berenar, sopar, i abans de dormir. O be preparar una ampolla d'aigua amb les essències: si es de quart de litre 5 gotes, de mig litre 8 gotes, de litre i mig 20 gotes (la quantitat no es proporcional ja que la vibració de les essències s'expandeix).

Els nens seguiran la mateixa pauta, si son nadons es pot administrar dins del biberó o si la mare els alleta pot prendre-les la mare.

Als animals de companyia els hi podem donar directament a la boca o barrejar-les amb l'aigua de beure, tenint la precaució d'afegir les essències cada vegada que canviem l'aigua. Consulteu per cada cas específic.

Existeixen incompatibilitats o contraindicacions?

Les flors de Bach, són totalment compatibles amb qualsevol tractament o teràpia, tant de la medicina convencional com homeopàtica o complementària.

No existeixen contraindicacions de cap tipus, fins i tot són recomanables para embarassades, bebès i ancians.

No hi ha possibilitat de sobredosi.

Podem auto-tractar-nos?

Només en casos puntuals, per exemple en situacions de tensió, davant d'un viatge, un examen, una entrevista, o parlar en públic, existeix en les farmàcies un preparat específic, conegut com a “rescate”, però quan es tracti de la personalitat, depressions, o una altra patologia és molt important recórrer personalment a un terapeuta qualificat que ens prescriurà el millor tractament i la dossificació.

Quant dura un tractament?

No hi ha una pauta preestablerta, cada cas és particular i depèn de cadascun.
En situacions puntuals com manca de concentració per preparar un exàmen els resultats son quasi be immediats; en algun un cas emocional de ruptura afectiva, els resultats són visibles a curt termini.
En casos de patrons personals, o traumes del passat, la teràpia pot perllongar-se durant anys, encara que els resultats poden començar a observar-se a curt termini, fet que motiva a seguir amb el tractament.

Cal estar malalt per prendre les flors? 

Molta gent acudeix a la consulta des de diverses perspectives i expectatives, per a canvis de conducta i millora en la qualitat de vida, creixement personal etc., encara que en la majoria dels casos ho fan quan han fracassat en altres tractaments.

No cal esperar a estar malalt per recórrer a les flors.  Les flors sempre tenen alguna cosa que aportar-nos.