Què es Reiki


canalitzant Reiki
Reiki és una paraula japonesa composta de dues paraules: Rei = Universal,  Ki = Energia, que defineix un mètode de guariment natural, en la que s’empra l’energia que ens envolta, canalitzant-la principalment a través de les mans.

Aquesta tècnica es eficaç en tots els éssers vius, fins i tot en animals i plantes.

Reiki no es una teràpia alternativa, com s’acostuma a dir, ben al contrari, es una teràpia complementària, reconeguda per l’OMS des de 1995. Emprant-la en combinació amb la medicina al·lopàtica, o amb qualsevol altre, s’aconsegueixen resultats més ràpidament, ja que activa l’organisme per que es recuperi d’una forma totalment natural. Està molt estesa als hospitals dels països anglosaxons, especialment als Estats Units i Anglaterra, pel fet que és una teràpia de baix risc àmpliament documentada en diferents estudis.

A Barcelona, l'Associació de terapeutes Reiki a Catalunya (AtRC), va signar conveni de col·laboració l'any 2007 amb  l'Hospital Matern Infantil de la Vall d'Hebròn, on es va estar fent servei de voluntariat a diari fins l'any 2019, i a l'hospital Clínic, entre altres centres sanitaris.

El seu èxit hospitalari resideix en que és una teràpia passiva per part del pacient, no invasiva, i que produeix una profunda relaxació associada a una reducció de l’ansietat, l’estrès, i el dolor.

Peró Reiki es molt més que una teràpia, es també una eina de creixement personal.

Reiki es una de les poques teràpies en la que no cal dependre del terapeuta, tothom pot aprendre, i fer-s'ho a si mateix.

El mètode Reiki és originari de Japó, el seu creador va ser Mikao Usui, i avui en dia es coneixen uns 80 sistemes de Reiki diferents, tot i que es creu que ja son més de 300, degut a que sorgeixen noves versions contínuament de mestres que afegeixen símbols o tècniques; el mes conegut es el Tibetà o Tradicional (molts en diuen Reiki Usui, sense tenir en compte que tots els mètodes procedeixen d'Usui), però que NO conserva les tècniques del mètode original japonès.

Gràcies a la fama que ha anat adquirint aquest mètode a nivell mundial, avui en dia es poden trobar mestres que imparteixen els cursos en poques hores, o més d'un grau en un mateix cap de setmana, o be fent iniciacions sense impartir la formació corresponent, fins i tot per internet. Tot això està canviant la verdadera essència del Reiki. Ningú actua de mala fe, ans el contrari, la pretensió es d'ajudar al màxim de persones possible, però si analitzem com va arribar Usui a descobrir aquest mètode, ens adonem que cal temps i paciència, i que les presses no duen enlloc. Es com posar-nos una tireta enlloc d'arreglar el que ens està fent mal.

El mètode Reiki, igual que la major part de les teràpies naturals, no està reconegut oficialment, per tant ningú pot assegurar que imparteix cursos a nivell "professional" o de forma "oficial", perquè les certificacions son testimonials i només tenen el valor que cada u els hi vulgui donar. Tot i amb això, qualsevol (tingui o no formació) pot obrir un centre de formació i teràpia ja que només cal donar-se d'alta d'activitat a Hisenda i a la seguretat social, la llei no demana res més.

Si algú vol formar-se en Reiki el millor es conèixer prèviament al mestre, informar-se de la seva trajectòria i comprovar que podrà tenir un seguiment posterior.


Utilitats del Reiki:
  • Teràpia de suport dels tractaments mèdics
  • Redueix els efectes secundaris de la medicació i els tractaments clínics, inclòs la quimioteràpia i anestèsia
  • Redueix el procés de recuperació de les malalties i intervencions quirúrgiques
  • Regula les funcions del sistema immunològic
  • Alleugera el dolor, tensions físiques i mentals, “estrés” per acumulació o post traumàtic
  • Afavoreix el son
  • Incrementa el benestar i l’alegria de viure
  • Proporciona pau i acceptació a malalts terminals

La teràpia de Reiki actua en tots els aspectes, físic, mental i emocional, i es pot emprar tanmateix com a teràpia preventiva.