dilluns, 30 de març del 2020

El Escritor - Meditació guiada en castellà


Transcripció de la meditació

Respira profundament dos o tres vegades i relaxa't... 

Comença a imaginar que en aquest moment ets un escriptor que està escrivint un llibre. És un llibre en el qual tu mateix ets el protagonista juntament amb moltes de les persones que han participat en la teva vida i l'ha conformat tal com és.

Has arribat a un punt en el text en què necessites identificar a algú que tu sàpigues que t'estima... 
Cerca entre les persones de la teva vida, entre les relacions presents o passades, familiars, o amics, mestres, companys, fins que trobis a aquesta persona que tu saps que et vol.

I ara visualitza't assegut en un escriptori amb paper, llapis un ordinador i davant teu hi ha una gran finestra que dona a un jardí, i allí al jardí, està aquesta persona especial que tu saps que t'estima.

En el llibre que estàs escrivint has arribat a la part en què et toca descriure a aquesta persona. 

La mires pensant en com expressar en paraules o imatges allò que diferència a aquesta persona de les altres, has de trobar paraules que permetin als altres percebre-la tal com tu la perceps. 

Comences a descriure les seves característiques, la seva manera de parlar, el seu aspecte físic, els seus gestos, tot el que fa que aquesta persona sigui la persona que és. El seu sentit de l'humor, la seva manera de moure's, la seva intel·ligència, els seus estats d'ànim, la seva manera de pensar i actuar, tot el que fa que aquesta persona sigui única en el món.

I escolta la teva pròpia descripció, fes-te conscient dels sentiments que sorgeixen, aquests sentiments que flueixen a mesura que observes a aquesta persona de l'altre costat de la finestra.

Ara imagina que et desplaces del lloc en què estàs i comences a volar, allunyant-te de l'escriptori i dirigint-te cap al jardí.

T'acostes cada vegada més a aquesta persona que és allí fora fins a convertir-te tu mateix en ella. En la teva imaginació, ara tu ets ella... 

Deixes l'activitat que t'ocupava i, des del jardí, mires cap a la finestra. A través de la finestra et veus en la teva ubicació anterior, enfront de l'escriptori escrivint el llibre.

T'observes a través dels ulls i el cor d'aquest ésser que t'estima, potser veient per primera vegada que és el que veu una persona que t'estima quan et mira... 

Escolta atentament i sent com una persona que et vol et descriu, com descriu els teus gestos, la teva manera de parlar, el teu aspecte... 

Veient-te a través dels ulls d'algú que t'estima descobreixes característiques i qualitats que desconeixies en tu, trets que tal vegada no percebies o que potser consideraves defectes...

Observant-te a través dels pensaments, percepcions, emocions i records d'algú que et vol, descobreixes que ets digne de molt d'amor, que ets algú que enriqueix la vida d'altres persones pel només fet de ser tu mateix... 

Registra tot quant aquesta persona aprecia i valora en tu.

I ara torna al teu propi ser recordant plenament qui ets per a algú que t'estima.

Inspira profundament pel nas, una altra vegada…, comença a moure les teves mans, els teus braços, i quan vulguis ja pots obrir els ulls.