dijous, 24 de gener del 2013

Anant a les arrels del Reiki Ryoho

La font d'on va sorgir el Reiki Ryoho


Giuseppe Paterniti va escriure un article sobre el Taireido, una antiga doctrina Japonesa que, al seu entendre, generarà tant curiositat com a interès al practicant de Reiki Ryoho.

Per una sèrie de circumstàncies, esdeveniments accidentals, i amb alguns “sacrificis” va tenir en el seu poder un llibre molt antic que data de l'any 1920 ( i avui gairebé impossible de trobar) que conté tota la informació referent al sistema fundat per Morihei Tanaka, anomenat, Tairedo.

Després de traduir i llegir acuradament aquest llibre, va trobar la prova del que abans havien insinuat algunes publicacions en referència als orígens del Reiki.

És molt possible que Mikao Usui hagi estat un dels deixebles de Morihei Tanaka, o almenys va tenir moltíssima influència d'ell.

Tradueixo i comparteixo aquest escrit, ja que em sembla força interessant

Morihei Tanaka i la Doctrina del “Tai Rei Do” (太霊道)

Morihei Tanaka (田中守平) va néixer un 8 de Setembre de 1884 en el districte d'Ena, Prefectura Gifu de Japó[1].

Sembla que, gràcies al desenvolupament precoç de les seves habilitats, des de molt primerenca edat se li va qualificar com un nen extraordinàriament talentós.

Les seves primeres experiències laborals van ser com a professor d'una escola primària i en l'oficina de premsa del Ministeri de Finances de Tòquio.

Va estar embolicat en controvertides activitats polítiques i per aquestes raons va ser arrestat i enviat al seu poble per complir amb arrest domiciliari.

De sobte la seva vida va canviar inesperadament...

Es diu, que després de 4 mesos de dejuni i aïllament en una muntanya, Morihei Tanaka va desenvolupar uns poders especials (Reishiryoku) que li van ajudar al fet que se'l reconegues com guaridor, aconseguint així molts grups de seguidors[2]

És així com Tanaka va fundar el TAI REI [3]DO (El Camí del Gran Esperit), una disciplina que vindria a ser mes antiga que el Reiki, increïblement propera tant en els seus nivells pràctics com a teòrics[4].

Va ser en 1910 que va completar el seu treball “Taireido Jiten” (El Codi per al Camí del Gran Esperit) i al següent any va fundar el Reiri Gakkai Tòquio (Societat Espiritualista de Tòquio)

Morihei Tanaka observa a un dels seus alumnes
practicant Reishi amb una taula de fusta
Mes tard, Tanaka va fundar molts centres al llarg de Japó on la gent podia tenir l'oportunitat d'estudiar la teoria i base de la seva doctrina; així com practicar les tècniques “Reishi” [5](o Reiishijutsu 霊子術: L'Art del Reishi).

Quan ens referim al terme Reishi, ens referim a ell com a Energia Vital, aquella força que emana del Gran Esperit (Tai Rei): Cada esdeveniment en la nostra vida i univers és el resultat d'un incessant treball de Reishi.

Els ensenyaments de Taireido ens diuen que després d'un treball conscient de Reishi, és possible arribar a molts objectius o metes. Entre aquestes poden estar: guarir malalties, desenvolupar l'intel·lecte, canviar mals hàbits, i fins i tot potenciar les habilitats en les arts marcials.

Durant el període Taishō (1912-1926) la doctrina del Taireido es va difondre no solament al llarg de Japó sinó també a Xina i Mongòlia.[6]

En 1916 Tanaka va fundar el Honin Taireido (temple central del Taireido) a l'àrea de Kojimachi, Tòquio: va ser aquí on ell es va dedicar enterament a l'entrenament dels seus practicants.

En 1920 es va erigir l'Ena Dai Honin (Gran Monestir d'Ena) en un petit poble on probablement va néixer Morihei Tanaka: La vila de Takenami. Mes de 500 persones van visitar el monestir, el mateix que té una forma piramidal en 6 nivells. Donat l'alt número de visitants, es van construir també una oficina de correus, una estació de tren i alguns albergs de convidats per poder donar suport als visitants. Un incendi accidental va destruir el monestir en el període Shōwa.

Va ser en 1920 que Tanaka va publicar “Taireido - Una nova revelació per a la salvació espiritual, mental i física de la Humanitat”. Era una espècie de compendi (455 pàgines) de la teoria i practica de la seva doctrina, complementada amb il·lustracions. La idea mes allà del llibre era arribar a cada ésser humà, per aquesta raó va ser que el llibre es va publicar en anglès. [7]

“Choso”[8] Tanaka Morihei va morir el 17 de Desembre de 1928 d'un atac al cor[9]. A data d'avui no hi ha senyals o indicis que aquest grup segueixi existint.



Què és Taireido (El camí del Gran Esperit) ?


“Creiem que l'univers és el resultat d'una força anomenada Reishi, que emana d'un veritable i bon Tai Rei 
Portada del Llibre “Taireido”
(Gran Esperit)” Morihei Tanaka.

Tai Rei, és la font i la guia de l'Esperit de tot, va més enllà del temps i de l'espai, més enllà de l'existència i la no existència: Totes les coses neixen d'Ell i totes les coses retornen a Ell, i així infinit. És a través del Reishi (Força de l'Esperit) que està incessantment ple de Tai Rei, que els fenòmens de vida i Univers existeixen.

Tai Rei és perfecció, veritat i amor: La seva Grandiosa Essència, que posseeix tant el naixement com la mort, està sempre present, en tot moment.

La doctrina de Taireido (El Camí del Gran Esperit” inclou i transcendeix qualsevol filosofia, religió o principi moral.

Les ensenyances del Taireido inclouen:
(Cada tema esmentat en aquest llistat ha estat desenvolupat de manera extensa en el llibre “Taireido - Una nova revelació per a la salvació espiritual, mental i física de la Humanitat” veure nota 6).

  • La filosofia Tai Rei[10]
  • La pràctica externa del Reishi[11]
  • La pràctica interna del Reishi en tractaments físics[12]
  • La pràctica de l'auto tractament.
  • Tècniques per realitzar els tractaments: amb el palmell de les mans i amb els dits, a través de la pressió i a través del massatge.
  • Practica de tractaments en la ment per reformar mals hàbits.
  • Tractaments a distància.
  • Tractaments en grup.
  • Exercicis pràctics per al desenvolupament del Reishi interns. [13]
  • Reiyu
  • El Reishi com a mètode per a l'adquisició de metes: desenvolupament de les habilitat de defensa personal i arts marcials, control del pes, desenvolupament de les facultats intel·lectuals, control de la temperatura del cos, com millorar l'habilitat de la comunicació, etc.
  • Els principis del Taireido: Reiri - Gaku.
Assistent de Morihei Tanaka, Sr. Hasegawa, practicant “Reishi”

Dins de tot el que s'ha dit fins ara.... sembla quedar clar que el Reiki Ryoho del Mestre Mikao Usui va tenir una gran influència del “Taireido” de Morihei Tanaka.

Després de 2 anys de proves, he integrat les meves pràctiques Reiki Ryoho amb les ensenyances de Taireido. Això ha enriquit moltíssim el meu coneixement pràctic del mètode del Mestre Usui, en particular, m'ha ofert un profund enteniment del “Rei”, l'Esperit l'essència del qual ve de l'Univers.

Aquesta comprensió, juntament amb els coneixements adquirits, ara poden ser compartits en els meus tallers de Reiki “Seki Ji Do”: La meva propia tècnica de Reiki Ryoho Tradicional.

Giuseppe Paterniti 
www.reikitradizionale.it 

_________________________

[1] Algunes fonts indiquen que Tanaka va néixer en la vila de Tajimi, uns altres indiquen que va ser en Takenami. De tota manera ambdues viles estan molt a prop al lloc de naixement de Mikao Usui: Miyama-Cho.
[2] Pel que sembla, mentre descendia de la muntanya, va curar a una nena que tenia mal de queixal nomes posant les mans en la seva cara. Una episodi similar també és narrat en la història de Mikao Usui.
[3] “Rei”(霊) és la mateixa grafia (Kanji) que pren forma en la paraula Reiki. Pot traduir-se com a Esperit Universal.
[4] Per aquesta raó molts pensen que Mikao Usui podia haver estat un dels deixebles de Morihei Tanaka, o almenys que va tenir molta influència d'ell.
[5] Fins i tot la paraula “Reishi”(霊子) és molt similar a “Reiki”(霊氣): Shi (子)significa literalment “fill” “nen” o “força”, però en aquest context la traducció mes apropiada és “força”. Per això “Reishi” pot significar “Força Espiritual Universal”. Això no la diferència del Reiki: “Força i Energia de Vida Universal”. Sembla que en aquest context la paraula “shi” correspondria a “ki”(氣), de fet en tots dos termes es fa referència a una força/energia que s'origina o neix de l'Esperit Universal.(Rei霊)
[6] Alguns Mestres Xinesos a Japó van al·legar haver après l'art del Qi Gong del Mestre Morihei Tanaka.
[7] En l'actualitat aquest llibre és una raresa; i l'autor d'aquest article va tenir el privilegi d'adquirir una còpia original signada pel mateix Tanaka.
[8] “Choso” significa “Fundador”: Mikao Usui també solia signar amb aquest títol.
[9] El Mestre Usui va morir també d'un atac al cor.
[10] En el llibre, hi ha centenars de pàgines sobre el seu ensenyament.
[11] Aquesta pràctica és molt similar al Qi Gong
[12] El llibre és una magnífica guia pel tractament de malalties
[13] Els exercicis s'executen amb l'ajuda especial de taules de fusta o objectes similars. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari