dissabte, 11 de maig del 2013

La Sogra

Conte oriental

Fa molt temps, una jove anomenada Lili es va casar i va anar a viure amb el marit i la sogra. Després d'alguns dies de convivència va arribar a la conclusió que no s'entenien. Els seus caràcters eren molt diferents i Lili anava enfurismant-se amb els costums de la sogra, que freqüentment la criticava.

Els mesos van passar i Lili i la seva sogra cada vegada discutien més i més. Diuen que hi ha una antiga tradició oriental, la nora ha de cuidar a la sogra i obeir-la en tot. 

Lili, no suportant mes viure amb la sogra, va prendre una decisió i visità a un amic del seu pare per que l'ajudes a alliberar-se d'ella. Després d'escoltar-la, l'home li va donar un paquet d'herbes i li va dir: "No hauràs d'usar-les d'una sola vegada, perquè això causaria a sospites. Hauràs de donar-li diverses herbes que aniran enverinant lentament a la teva sogra. Cada dos dies posaràs una mica d'aquestes herbes en el seu menjar. Ara, per tenir la certesa que quan ella mori ningú sospiti de tu, hauràs de tenir molta cura i actuar de manera molt amigable. No discuteixis, ajuda-la a resoldre els seus problemes. Recorda has d'escoltar-me i seguir totes les meves instruccions". Lili va respondre: "Si, Sr. Huang, faré tot el que em demani". Lili va quedar molt contenta, va agrair al Sr. Huang, i va tornar molt apurada per començar el projecte d'assassinar a la seva sogra. 

Van passar les setmanes i cada dos dies, Lili servia un menjar especialment tractat a la seva sogra. Sempre recordava el que el Sr. Huang li havia recomanat sobre evitar sospites, i així controlo el seu temperament, obeïa a la sogra i la tractava com si fos la seva pròpia mare.

Després de sis mesos, la casa sencera estava completament canviada. Lili havia controlat el seu temperament i gairebé mai l'avorria. En aquests mesos, no havia tingut ni una discussió amb la seva sogra, que ara semblava molt més amable i més fàcil de bregar amb ella. Les actituds de la sogra també van canviar i ambdues van passar a tractar-se com a mare i filla.

Un dia Lili va anar novament a veure al Sr. Huang, per demanar-li ajuda i li va dir: "Benvolgut Sr. Huang, per favor ajudi'm a evitar que el verí matí a la meva sogra. Ella s'ha transformat en una dona agradable i l'estimo com si fos la meva mare. No vull que ella mori per causa del verí que li vaig donar". 

El Sr. Huang va somriure i  assentí amb el cap: "Lili no tens per que preocupar-te. La teva sogra no ha canviat, la que ha canviat has estat tu. Les herbes que et vaig donar, eren vitamines per millorar la seva salut. El verí estava en la seva ment, en la seva actitud, però va ser tret cap a fora i substituït per l'amor que li vas donar a ella".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari