dilluns, 23 d’octubre del 2017

Got aigua

Una psicòloga estaba impartint una xerrada a un grup de gent sobre la gestió de l'estrès. De sobte va aixecar un got amb aigua i tothom va pensar que preguntaria si el got estava mig ple o mig buit, però en canvi va preguntar amb un somriure: 

-Quant pesa aquest got d'aigua?

Les respostes van variar entre 200 grams i 250 grams. 

Ella va contestar:

-El pes absolut no té cap importància, depèn simplement de quant temps sostinc el got amb la mà. Si el sostinc durant un minut no hi ha cap problema. Si el sostinc durant una hora el braç em començarà a fer mal. Si el sostinc durant un dia sencer, llavors el meu braç es quedarà entumit i paralitzat.
En cadascun d'aquests casos, el pes no varia, però com més temps sostinguem el got, més pesat el sentirem".

Ella continuà:

- L'estrès i la preocupació són com aquest got d'aigua. Si pensem en el que ens preocupa una estona, no passa res, si pensem en això una mica més, començarà a fer-nos mal. Si pensem en això tots els dies, ens sentirem paralitzats, incapaços de fer res.

És important tenir en compte que caure en això és el que causa estrès, així que, tan aviat com pugueu, deixeu anar tota aquesta càrrega. No seguiu amb aquesta espiral de pensaments ni us els porteu a casa o al llit. 

"Recordeu deixar anar el got d'aigua!".

Autor desconegut

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari