dimecres, 28 d’octubre del 2020

Hara o Tandem

Punts Hara
Existeixen tres centres energètics importants en el cos denominats comunament Hara. El Hara inferior a l'interior de l'abdomen, el Hara mitjà a l'interior del pit a l'altura del cor i el Hara superior al cap en el punt darrere dels ulls.

El Hara inferior, anomenat també Tanden (pels japonesos), la pronunciació xinesa dels quals és Dantian, Dantien o Tan Tien, es refereix generalment al Centre energètic del cos per excel·lència, el nostre centre de gravetat, que se situa aproximadament a uns 3 dits per sota del melic a l'interior de l'abdomen.

Però Hara és la pronunciació japonesa del caràcter xinès fu 腹 que significa abdomen i comprèn tot l'abdomen tou inferior, des de la base de l'estèrnum fins al peritoneu, encara que usem el terme per a referir-nos només a la part inferior de l'abdomen.

Mentre que els termes Tanden i Hara s'usen indistintament, es considera millor al primer com un sol punt, mentre que l'últim es refereix a tota la zona de l'abdomen tou inferior com s'ha comentat. El Tanden està situat dins del Hara i encara que continuem referint-nos al centre energètic com Hara, és fonamental fer aquest aclariment.

El Tanden exerceix un paper important en la medicina tradicional xinesa, que va ser adoptada pels japonesos fa segles. Existeix una llarga tradició de diagnòstic basat en la palpació de la part inferior de l'abdomen, així com el tractament que consisteix en un massatge d'aquesta àrea en la medicina tradicional japonesa.

Una altra cosa a tenir en compte és que el Tanden no és el segon chakra, encara que se situïn en la mateixa zona visual.

En Reiki el Tanden és bàsic. És on s'emmagatzema el ki i s'impulsa per tot el cos. A través d'unes certes tècniques, exercicis dinàmics, de postura física i concentració, es pot controlar, desenvolupar i utilitzar aquesta força vital que portem des del naixement, però que en la majoria de les persones rares vegades es desenvolupa més enllà de la seva capacitat natural.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari