dimecres, 30 de gener del 2013

Cridar

Per què criden les persones?

Un dia Meher Bava va preguntar als seus "mandalis" el següent: Per què les persones es criden quan estan enutjades? 
Els homes van pensar uns moments i van respondre: "Perquè perdem la calma, per això cridem."

Però per què cridar quan l'altra persona està al teu costat? va preguntar Meher Bava; No és possible parlar-li en veu baixa?, per què crides a una persona quan estàs enutjat?. 

Els homes van donar algunes altres respostes però cap d'elles satisfeia a Meher Bava.

Finalment el guru va explicar: Quan dues persones estan enutjades els seus cors s'allunyen molt. Per cobrir aquesta distància han de cridar, amb la finalitat de poder escoltar-se. Com més enutjats estiguin, més fort hauran de cridar per escoltar-se l'un a l'altre a través d'aquesta gran distància.

Després Meher Bava va preguntar: Què succeeix quan dues persones s'enamoren? Ells no es criden, sinó que es parlen suaument… Per què? 
Perquè els seus cors estan molt a prop. La distància entre ells és molt petita. 

Meher Bava va continuar: Quan s'enamoren encara més, què succeeix? No parlen, només murmuren i s'apropen més en el seu amor. Finalment, ni tans sols necessiten murmurar, solament es miren... i això és tot.

Després Meher Bava va concloure: Quan discutiu no deixeu que els vostres cors s'allunyin. No digueu paraules que us distanciïn més. Arribarà un dia en què la distància serà tanta, que no trobareu més el camí de tornada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari