divendres, 21 de juny del 2013

Solstici d'estiu - Meditació guiada en castellà

El dia 21 de juny és el dia mes llarg de l’any, i la seva nit és la més curta. 

És una nit màgica, en la qual se celebra el solstici d'estiu, on es fa honor a l'energia del sol i entre altres coses és un moment de gran concentració energètica que afavoreix la realització dels nostres projectes i desitjos per al futur.

És nit de rituals i de llegendes, de follets i de bruixes. 

És un moment propiciatori per la fertilitat i la riquesa, quan la natura es troba en el moment més àlgid i les seves vibracions poden incidir directament en la nostra vida.

De fet es la preparació de l’arribada oficial de l’estiu, que celebrem en la nit de Sant Joan, el 23 de juny, quan s’encenen les fogueres per cremar tot el que hem de deixar enrere, i s’envien cap a la llum els desitjos i propòsits de la temporada, és la nit del foc i de la llum.

Hi molts mites i llegendes relatius a la nit de Sant Joan: 

-Es creu que l’aigua té poders curatius durant aquesta nit (d’aquí ve la costum d’acabar la festa a la platja o al riu). Els romans ja prescrivien el bany de nit del solstici per evitar futures malalties. 

-Aquesta nit les plantes, adquireixen virtuts guaridores. És el moment de collir les herbes que farem servir durant l’any.

Per què es produeix el solstici?

El nostre planeta està inclinat sobre el seu eix, i durant el recorregut al voltant del sol, les diferents zones reben una intensitat de la llum solar que varia, més fort quan està més prop del sol i més feble quan està més lluny. 

El moviment de translació és un moviment perceptible, en el que la Terra es desplaça sobre la seva òrbita al voltant del Sol.

La volta completa al Sol s'aconsegueix en un any o 365 dies i 6 hores.



TRANSCRIPCIÓ DE LA MEDITACIÓ



Relaxa’t fent varies respiracions completes, inspirant pel nas i traient l’aire per la boca, afluixant tensions. 

Ves respirant normalment i, quan estiguis completament relaxa’t, visualitza el sol davant teu. 

Els seus raigs, carregats de llum de la més alta vibració et van tocant i sents la seva escalfor, com va cobrint el teu cos..., la teva aura s’il·lumina...

Gaudeix per uns instants d’aquesta sensació. 

Porta a la teva ment, una a una, les situacions de les que vulguis desfer-te’n i observa com es van dissolent, com es fonen amb l’energia del sol... 

També els pensaments negatius...., tot el que t’impedeixi créixer i evolucionar. 

Permet que els raigs dels sol penetrin al teu interior, carregant tot el teu organisme de llum, omplint-te d’energia, reforçant la teva voluntat, il·luminant els teus pensaments, afavorint la teva creativitat i optimisme. 

Porta ara a la teva ment, un a un, tots els projectes de futur que tinguis, desitjos per tu o pels teus essers estimats i els visualitzes realitzats, plens de llum... 

Deixa aflorar els teus sentiments d’amor i agraïment. 

Visualitza davant teu el mar, o un llac d’aigües cristallines i lentament et submergeixes per refrescar el teu cos, i proporcionar-li un bany guaridor, relaxant..., acompanyat de l’escalfor tèbia del sol que continua emetent les seves vibracions benefactores. 

Gaudeix tot el temps que vulguis d’aquests moments i quan en tinguis suficient vas tornant a l’aquí i a l’ara.