dimarts, 30 de juliol del 2013

Schoep

Schoep ja no hi es, s'ha alliberat del seu cos dolorit, però hem de rendir homenatge al seu propietari, que va saber tornar-li el seu amor i dedicació quan ho va necessitar de debò.

La foto de Hannah Stonehouse es va convertir en un magnífic viral a les xarxes socials
Unger banya a Schoep fins que s'adorm. / Hannah Stonehouse Hudson (Stonehousephoto.com)

El vell Schoep, malalt d'artritis, s'adormia cada dia en braços del seu amo en les aigües del llac Bakefield

Aquesta història va de dos amics. Un d'ells, un gos artrític de 19 anys que solament quan es submergia en l'aigua deixava de sentir la tortura dels seus vells ossos. L'altre, un home que retornà l'afecte que durant dues dècades li va donar l'animal i que el mantenia a flotació, en braços. 

Schoep estàva malalt i cada dia, al capvespre, John Unger el duia al llac de Bakefield a Wisconsin mantenint-lo sobre l'aigua fins que el gos es quedava dormit amb el cap en el seu pit. La imatge que caça l'escena, signada per la fotògrafa Hannah Stonehouse Hudson (https://www.facebook.com/stonehousephoto) va donar la volta al món i es va convertir convertit en un viral que parla sobre l'amistat irrenunciable entre home i gos.

Unger seguia aquesta cerimònia des que el veterinari li va dir que el mestís pastor que li havia acompanyat durant mitja vida sofria tremends dolors per una severa artritis i una displàsia de maluc, dos mals comuns als cans d'avançada edat. Va saber també que l'aigua i la falta de gravetat mitigaven les burxades de les dues malalties, així que va agafar a Schoep i el va introduir al llac. El va agafar en braços, li va murmurar com als vells amics i el gos es va quedar dormit. Des de llavors va repetir diàriament aquest moment d'intimitat. 

Quan els mitjans li preguntaren a Unger per què ho feia, va respondre que el gos havia estat el seu company d'aventures durant 20 anys i que havia cuidat d'ell sempre. Ara li tornava el favor. Va ser justament a la vora de l'aigua quan van viure un dels seus moments vitals. Va ser fa molt. John el va adoptar en un refugi quan solament era un cadell maltractat i desconfiat amb els humans. Va trigar mesos a creure en el seu nou amo, però es van fer inseparables. Un any després, Unger i la seva núvia es van separar i ell va caure en una profunda depressió. Una nit, pensant a acabar amb la seva vida, es va apropar al llac. No sap explicar com Schoep li va fer veure amb la seva mirada que havia de seguir endavant, així que va donar mitja volta i junts van tornar a casa. El gos no va dormir en tota la nit. "M'estava vigilant", explicà el seu amo.

Com una història tan íntima arriba a donar la volta al món? La fotògrafa Hannah Stonehouse encara no s'ho explica. Acostumada a treballar amb escenes d'animals, va retratar el moment de Unger i Schoep, i la va penjar en el seu mur de Facebook. En poques setmanes, la van compartit més d'un milió de persones i es va convertir en un dels virals més tendres de la curtíssima història de les xarxes socials. 

A Stonehouse la segueixen milers de persones i moltes van voler ajudar a Schoep. Quan darrerament John Unger va anar al veterinari, havien arribat centenars de donatius, premis, joguines i medicaments per al seu gos. "No sé com donar les gràcies perquè no sé qui són els que ens ajuden", va dir ell, quan encara no podia saber quant temps li quedava de vida al costat del seu amic. "Solament sé que sempre estaré aquí per ajudar-lo".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari