dimecres, 26 de març del 2014

Txakres als peus

De tots és conegut que cada part del cos i cada òrgan té les seves corresponents zones reflectides. Les més conegudes es troben en els peus, que reflecteixen l'organisme complet, i quan algun òrgan està estressat o malalt, aquesta circumstància es detecta també a la zona corresponent als peus.

Existeixen sistemes similars a les mans, en el rostre, en les orelles, en els ulls, en el nas, en el cap i en l'esquena. No obstant això, l'esquema d'aquestes zones dels peus i el de les orelles, són els més coneguts.

La "Reflexoteràpia podal" consisteix en un massatge de pressió en certs punts que es corresponen amb la zona afectada del nostre organisme. 

Cadascun dels set txakres posseeix la seva pròpia «zona de connexió» en els peus, i coneixent la seva ubicació podrem aplicar una teràpia senzilla i efectiva per tots els xacres del cos.

Amb unes poques manipulacions podem aconseguir un notable canvi de la situació energètica dels xacres. També és possible realitzar un auto tractament, però és més eficaç i, sobretot, més agradable, el massatge efectuat per una segona persona. 

Podem usar una crema. Es tracta de fer un massatge durant 2-3 minuts, de forma lleugera i delicada, efectuant moviments circulars, a cadascuna de les zones dels peus corresponents als xacres, i, si és possible, actuant simultàniament sobre el dors i la planta del peu. 

El txakra que s'ha treballat primer en el peu dret es treballa també a continuació en el peu esquerre, ja que les zones reflectides s'estenen pels dos peus. D'aquesta forma es treballen consecutivament les set zones corresponents als set xacres. 

Els dits han d'aplicar-se sempre de la forma més còmoda i adequada per al terapeuta, que en tot moment es concentrarà en el xacra que està tractant.

En la mesura en què sigui possible, el pacient, que preferiblement estarà estirat, haurà d'intentar estar en repòs, intentant visualitzar el xacra que s'està treballant.

Després del tractament dels xacres, el «pacient» ha de romandre una estona en silenci. Pot resultar molt interessant escoltar al cos durant aquesta fase de repòs: S'ha produït algun canvi? Com em sento ara? Estic equilibrat?

La "reflexoteràpia" dels txakres és molt efectiva i està perfectament indicada per als nens i els bebès.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari