dimecres, 5 de novembre del 2014

Com fer Reiki als nens

Hem de tenir en compte que depenent de l'edat i del caràcter de cada nen haurem d'usar tècniques diferents. En general els nens són molt sensibles i amb uns minuts de tractament és suficient. Tampoc cal utilitzar un “protocol” específic, en funció del moment i la situació procedirem efectuant el tractament necessari.

Ja estant en l'úter matern podem començar a fer-li Reiki al bebè, posant les mans sobre el ventre de la mare amb suavitat. Si una dona embarassada rep un tractament l'energia arribarà d'igual manera al bebè, afavorint el seu desenvolupament i benestar. 

Vaig estar tractant a un bebè abans de néixer perquè tenia problemes, el seu ventre s'inflava, tenia l'intestí obturat i havien de provocar-li el naixement prematur. El tractament va permetre que el ventre deixés d'inflar-se i va poder acabar el seu procés natural de gestació. 

Les dones gestants solen posar les mans sobre el seu ventre de forma instintiva, portant la seva energia cap a aquesta zona de forma natural. D'igual manera, quan la mare té al bebè en els seus braços, també li passa la seva energia de forma natural.

Podem canalitzar energia a un bebè sense tocar-lo, senzillament apropant les nostres mans a la seva aura: una a la zona del cap i l'altra en el ventre o l'esquena. Amb només uns minuts bastarà. Quan tenen suficient els bebès es remouen, en canvi si en desitgen més apropen el seu caparró cap a la mà que està canalitzant.

Quan fem Reiki als nounats a l'hospital Matern-infantil de la Vall d’Hebron, no els agafem, ni els demanem als seus pares que els deixin en el bressol; podem fer Reiki mentre els tenen en els seus braços, això afavoreix encara més el tractament. Quan estan en la incubadora, ho fem des de fora, a distància. 

A partir del moment en què el bebè ja manifesta una gran necessitat de moure's i tocar tot el que està al seu abast, si li fem Reiki estant despert, podem jugar amb ell amb una mà mentre li canalitzem amb l'altra, o bé li donarem alguna joguina que el tingui entretingut, ja que d'una altra manera es podria posar nerviós intentant agafar les nostres mans. 

Podem fer Reiki als nens mentre dormen. Quan estan desperts és molt efectiu el deixar-los veure dibuixos animats o algun documental d'animals perquè estiguin una mica més quiets mentre els fem el tractament. 

Els nens són actius i no podem pretendre que s'estiguin immòbils, en silenci i amb els ulls tancats tot el temps tret que estiguin malalts. Aconseguim que tanquin els seus ulls si juguem al fet que endevinin on tenim les mans, o bé si els fem treballar la seva imaginació.

Una cirurgiana m'explicava que per fer Reiki als nens els feia imaginar que en la seva ment hi havia una habitació buida en la qual a poc a poc anaven entrant animals, llavors havien d'anar dient quin animal entrava, què feia, etc., fins que l'habitació quedava plena.

Hi ha nens que s'espanten quan tanquen els ulls i perceben l'energia, són molt sensibles. Una vegada un va cridar perquè creia que li estava omplint d'aigua la seva orella, en apartar la mà d'aquesta zona es va tranquil·litzar. Les sensacions els poden portar a imaginar qualsevol cosa.

Però la veritat és que hem d'observar les reaccions dels nens, això ens permetrà aplicar-los Reiki de la millor manera possible, en funció del seu caràcter i necessitats. De vegades no és necessari fer-los Reiki directament, podem fer que els arribi l'energia indirectament fent-ho al seu entorn: a la seva roba, les seves joguines, el seu menjar, el seu llit, …

El Reiki és molt efectiu i els ajuda en les diferents etapes de la seva vida, quan són bebès els tranquil·litza, afavoreix la digestió i l'expulsió de gasos, els calma durant la dentició; en la infància facilita el creixement, incrementa les defenses de l'organisme, afavoreix la comunicació, les relacions amb els altres, la concentració, la creativitat, i en l'adolescència equilibra els moviments hormonals de l'edat, suavitzant el caràcter i fent més fàcil el procés evolutiu.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Lidia per aquest resum de la utilitat i les opcions del Reiki amb els mes petits, també desde el primer bressol dins la mare ;-)

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari