Antahkarana és una paraula sànscrita (Antar=mitjà o interior, i Karana=causa instrument). L'Antahkarana és utilitzat tècnicament per representar el pont entre la ment superior i la inferior, és l'instrument operacional entre ambdues.
És un símbol molt antic que ha estat utilitzat en el Tibet i la Xina des de fa milers d'anys. Es creu que ja l'empraven a l'antiga Lemuria.
La meditació tibetana amb aquests símbols era realitzada en una habitació il·luminada amb espelmes. Enmig de la sala hi havia un recipient de fang en forma d'oval simbolitzant l'ou còsmic de l'univers, aquest recipient s'omplia amb aigua; davant del recipient hi havia un petit tamboret, i sobre el seient estava el símbol Antahkarana, fet en plata, on s'asseia la persona que anava a meditar. Hi havia també una paret coberta amb coure, polit com un mirall. En la paret oposada havien tapissos que mostraven símbols. El lama tibetà s'asseia en el tamboret i mirava fixament la imatge del símbol que es reflectia en el mirall de coure. Aquesta meditació és una meditació yantra i crea agudesa mental, fent un pont energètic entre la consciència i les energies transcendentals del símbol; mentre que l'Antahkarana en el tamboret enfoca les energies generades fent fluir les energies equilibrades per tots els xacres cap a la terra.
Aquest símbol es composa de tres sets sobre una superfície plana. Encara que des d'una perspectiva sembla bidimensional, des d'una altra perspectiva, es pot observar un cub tridimensional.
Els tres sets representen els set xacres, els set colors de l'arc de Sant Martí, i els set tons de l'escala musical. Aquests tres sets s'esmenten en el llibre de les Revelacions (Apocalipsis) com les set veles, les set trompetes i els set segells.
Antahkarana és part de l'anatomia espiritual, és la connexió entre el cervell físic i el Jo superior. Aquesta connexió és la que ha de sanar i desenvolupar per poder créixer espiritualment. El símbol activa aquesta connexió cada vegada que ens trobem davant la seva presència. La seva energia es mou cap amunt de dues a tres dimensions visibles i continua d'aquesta manera fins a arribar a la mes alta dimensió - la dimensió del Ser Superior
És un símbol especial que té la seva pròpia consciència, i en ser dirigit pel Jo Superior, els seus efectes sempre són benèfics, per tant no pot causar cap mal.
Antahkarana Yin o femení |
L'Antahkara yin o femení s'usa en les teràpies, posant-ho sota la llitera o una cadira, augmentant i concentrant l'energia d'una forma suau i amorosa.
Antahkarana Yang o masculí |
Per neutralitzar l'energia que es troba acumulada en els objectes, com a joies, cristalls o pedres, col·locar l'objecte entre dos símbols, el Yang sota i damunt el Yin.
En meditació produeix automàticament el que els Taoístas denominen "la gran òrbita microcósmica"; l'energia que normalment entra al cos pel xacra de la corona, en aquest cas ho fa pels xacres dels peus, pujant per l'esquena fins al cap, per després baixar per davant del cos fins a arribar novament als peus, connectant a la persona amb la terra i creant un flux continu d'energia en tots els xacres. És convenient per a les meditacions utilitzar sempre l'Antahkarana Yang
Creu còsmica |
Antahkarana múltiple |
És convenient usar el símbol masculí després del símbol múltiple per centrar i estabilitzar l'energia una vegada aconseguit el desbloquejo d'una zona en concret
Sutratma |
Es pot utilitzar conjuntament amb l'Anthakarana, per exemple per meditar un sota cada peu.
Meditació Antahkarana
Es pot meditar directament amb l'Antahkarana yang posant la vista fixa i relaxada en el símbol. Amb la pràctica, la imatge pot moure's o canviar de forma, desaparèixer i aparèixer gradualment o fins i tot desaparèixer totalment. Això indica que s'ha entrat a un nivell més profund de meditació. L'Antahkarana és una porta cap a altres dimensions, i s'obtenen grans beneficis amb tan sol 10 minuts diaris de meditació.
2 comentaris:
Cuando me formé en reiki hasta III nivel mi maestro siempre insistió que cuanto menos expusiéramos los kotodamas, entendí que tanto el símbolo Sutratma y antahkarana , mejor. Para evitar ser expuestos ante quien todavía no fue iniciado. Me sorprende que es algo bastante habitual verlos como imágenes de perfil en págins de Facebook. Me gustaría saber tu opinión. (No me estoy refiriendo a esta página, puesto que la interpreto con una finalidad didáctica e informativa. Gracias por su tiempo.
Hola Hada, los símbolos representan algo en concreto y al verlos nos traen a la mente esto que representan. Desde el inicio de los tiempos y en todas las culturas, los símbolos han estado presentes. Por ejemplo: una bandera es un símbolo que indica el país al que corresponde, un logo es también un símbolo que identifica una marca o empresa, etc.
Los símbolos de Reiki, en un principio se consideraron “sagrados” y no se podían mostrar a personas que no habían sido iniciadas, esto ha ocasionado que existan variaciones de un mismo símbolo, pues la memoria juega malas pasadas y es fácil olvidar trazos o secuencias.
Con el tiempo esto ha demostrado que los símbolos funcionan igual, con variaciones o sin ellas, porque un símbolo es sólo eso, la forma de activar una energía. Lo podemos comparar con un receptor de radio que nos permite sintonizar con la frecuencia de la emisora deseada, en función del dial que seleccionamos.
Los símbolos de Reiki no tienen poder por sí mismos, pero vibran al unísono con nuestro objetivo, permitiendo que lleguemos a integrarlos, aunque para esto es necesario mucho tiempo de práctica.
En cuanto al Antahkarana y Sutratma, si tienen poder por sí mismos y no necesitan incorporarse en la iniciación, actúan sólo teniéndolos delante. No he oído que deban permanecer ocultos.
Personalmente creo que el hecho de ocultar símbolos, información o lo que sea, es algo que para algunos puede ser para preservar una cultura, ideología, etc., y para otros quizá es una forma de poder.
Un símbolo para quien no lo conoce no tiene ningún valor, sólo lo tiene para quien lo utiliza, y no pueden hacer ningún mal, por tanto no hay de qué preocuparse.
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel teu comentari