divendres, 23 de setembre del 2022

Reiki i embaràs

Hi ha una sèrie de preguntes que sorgeixen sobre com pot afectar Reiki durant l'embaràs:

Pot una dona embarassada rebre Reiki? 

Pot una gestant ser iniciada en Reiki? 

I si és que si com?

Per descomptat que podem fer-li Reiki a una dona embarassada. 

Si ja està iniciada, o bé rep Reiki habitualment no hi haurà cap problema, el seu cos està acostumat a l'energia i és boníssim, tant per a ella com per al seu bebè. Per contra, si la persona no ha rebut Reiki prèviament al seu embaràs, només caldrà tenir en compte unes petites precaucions durant els tres primers mesos, o bé fer-li Reiki a distància, després d'aquest període ja no ens haurem de preocupar.

Una de les característiques de Reiki és la de remoure del cos el que no li pertany, per tant, és preferible anar amb compte a l'inici de l'embaràs perquè, en alguns casos, fins a passades les 12 primeres setmanes, no és possible assegurar que el fetus estigui prou arrelat.

Durant aquests primers mesos d'embaràs, per a tenir la seguretat que tot anirà bé, pot fer-se tractament de Reiki normalment al cap (per si existís alguna preocupació per part de la mare sobre l'estat del seu bebè), evitant les orelles; també en braços i cames, però no en mans i peus. Tant les orelles, com els palmells de les mans, i les plantes dels peus, tenen punts reflexos en el cos que poden incidir en zones no desitjades i, tret que es tingui un coneixement específic, el millor és evitar-lo.

Evidentment no s'ha d'aplicar les mans directament sobre el ventre, la zona del Timus, ni en la part superior dels talons (al costat dels turmells). 

En cas de dubte, el millor és canalitzar sobre l'aura, evitant el contacte directe amb el cos. Ja he comentat en moltes ocasions que podem comparar Reiki a un assecador de cabell, si el mantenim a una distància, la calor, l'energia en aquest cas, es reparteix sense incidir directament en un punt.

Per a rebre una sessió de Reiki és important la comoditat, tant del receptor com del practicant. En un embaràs avançat es farà el tractament amb la persona de costat, o bé amb l'esquena incorporada; les lliteres tenen la possibilitat d'elevar una part, si no és el cas llavors amb alguns coixins serà suficient.

Quant a les iniciacions cal tenir en compte que, durant la iniciació i en dies posteriors, la persona experimenta un canvi vibracional i això podria repercutir en el fetus. L'ideal seria esperar que la gestant hagués superat les 12 primeres setmanes d'embaràs.