dimecres, 6 de març del 2013

Història abreujada de Reiki

Mikao Usui

Mikao Usui va descobrir Reiki l’any 1922. Va fundar la societat "Usui Reiki Ryoho Gakkai" que des d’aleshores ha preservat l’ensenyament original de Reiki tradicional japonès. Usui va iniciar a 21 Mestres per seguir la seva tasca; els més coneguts es podria dir que son Ushida, Taketomi, Mochizuki i Hayashi. 

Chujiro Hayashi
Chujiro Hayashi va decidir crear el seu propi centre "Hayashi Reiki Kenkyukai" l’any 1927, utilitzant tècniques i mètodes propis. L’any 1938 va acceptar que Reiki sortís de Japó, iniciant com a Mestra a la Sra. Takata, que vivia a Hawaii, per tal que Reiki no es perdés a la guerra que era imminent. En total va iniciar 13 Mestres entre els quals es trobava la seva dona Chie. 

El fet que Japó fos ocupat per les forces americanes va ocasionar que el "Usui Reiki Ryoho Gakkai" quedés ocult durant molts anys, encara que mai va deixar de tenir activitat.

Hawayo Takata
Quan va acabar la guerra la Sra.Takata va suposar que ja no quedaven Mestres de Reiki vius, només ella, i per tal que el Reiki fos acceptat a occident, va modificar alguns aspectes de la seva historia, aprofitant tanmateix per reduir les tècniques del mètode. Així decidí continuar l’ensenyament del Reiki amb els seus propis criteris i va obrir una clínica a Hawai. 

Va iniciar com a Mestres a 22 persones entre els quals es troben la seva neta Phyllis L. Furumoto i l’antropòloga Bàrbara W. Ray. 

Gràcies a la Sra.Takata el Reiki es coneix arreu del mon, i no ha quedat com un mètode ocult reservat únicament als japonesos. 

Bàrbara Weber Ray va fundar la "Asociación Internacional Americana de Reiki" (A.I.R.A.) creant la tècnica Radiance de Reiki, i Phyllis Lei Furumoto va continuar la tasca de Takata formant la "Reiki Alliance". Actualment s’han creat moltes altres organitzacions arreu del mon, però també hi ha molts Mestres de Reiki independents. A finals dels anys 80 el Reiki occidental també va arribar al Japó. 

Avui dia la major part dels Mestres ensenyen Reiki Occidental, però gracies a l’afany de coneixement d’algunes persones, va començar a arribar-nos informació sobre el Reiki Tradicional japonès, preservat per l’organització "Usui Reiki Ryoho Gakkai", que encara és en actiu i és per això que tenim una tasca molt important, transmetre l’ensenyament original de  Mikao Usui i treballar amb totes les tècniques que ens va llegar. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari