dijous, 13 de maig del 2021

Reiki i cristianisme

Fa uns dies algú em va preguntar el següent:

En quin moment de la història al Reiki Tradicional Usui comencen a sumar-li l'ajuda dels àngels i arcàngels?

Bé, cal entendre que l'anomenat Reiki Tradicional o Tibetà (no és el japonès) és el que es va estendre a Occident per mitjà de Takata. Ella va canviar la història de Usui pera què Reiki fos acceptat pels americans després de la segona guerra mundial, en la que van lluitar uns contra els altres; va dir que Usui era cristià i que havia estat en la universitat de Chicago, però no és cert. Usui era budista, va estar tres anys en un monestir i no va canviar de religió.

L'ensenyament de Reiki s'ha vist modificat pels diferents mestres que han anat traient o afegint coses de la seva pròpia collita, per les seves creences o per la raó que fos. En conec algun que invoca a tots els mestres ascendits, la verge, àngels i arcàngels, però és perquè ell ho sent així. 

Si volem ser honestos (que és part d'un dels principis de Reiki) no s'ha d'ensenyar als nous alumnes que això forma part de Reiki, cadascun pot fer el que vulgui a nivell particular, però no incloure-ho sistemàticament. 

Usui ens va proporcionar un mètode senzill, que estava a l'abast de tothom, fos la que fos la seva fe o el seu nivell cultural i si això es modifica en conseqüència es limita.